Samsynstræning

Samsynstræningens mål er en effektiv, præcis og udholdende synsfunktion, i kraft af 2 øjne der arbejder perfekt sammen.

Samsynstræningen forudsætter, at øjnene kan samarbejde, og at de visuelle færdigheder (se afsnittet om samsynet) er rimeligt på plads. Øjenøvelserne er hér lidt mere raffinerede, og omfatter blandt andet computerbaserede 3-D øvelser som forbedrer dybdesynet.

Det kan være et stort arbejde at træne sit samsyn. De fleste mennesker med samsyns-problemer, skal træne 15-20 minutter dagligt igennem nogle måneder, for at få samsynet på "skinner" og afhjælpe symptomer såsom:

Skæv hovedholdning

Træthed

Ondt i øjnene etc.

Til gengæld vil udbyttet være meget stort, og når samsynet fungerer godt, vil risikoen for tilbagefald være lille. Det vil derfor kun i begrænset omfang være nødvendigt at holde træningen vedlige.


Træningen

Træningen er en kombination af hjemmetræning og kliniktræning. Ved klinikbesøgene undersøges det blandt andet hvor stor fremgangen har været siden sidst, og der bliver instrueret i nye hjemmetræningsøvelser.

Det vil typisk være nødvendigt at komme i klinikken med 2-3 ugers mellemrum. Et klinikbesøg varer ca. 60 minutter.

Kontakt mig her for at høre mere om et træningsforløb.
Diverse klientbilleder

Diverse klientudtalelser

 • "Mine forældre var kommet i den alder, hvor de fik brug for læsebriller. Da de havde fået det, begyndte jeg at fortælle dem at jeg synes det var blevet svære at se tavlen. Og at jeg gerne ville havde tjekket mit syn, som jeg havde fået gjort 100 gange før men dog uden resultat. Denne gang blev mit samsyn tjekket og det var så det der var galt. Det gav svaret på mange uafklaret lægebesøg om hovedpine som de tidligere havde diagnosticerede som spændingshovedpine, som har påvirket måde jeg har levet mit liv på, da jeg fik af vide at jeg skulle tage den med ro. Vi(mine forældre og jeg) fik kontakt med Doris og læste om samsyn. Hvor jeg kunne nikke genkendende til mange af syntomerne såsom: hovedpine, ondt i øjnene, klodsethed, svimmelhed, svært ved at huske hvad jeg har læst, svært ved at koncentrere mig, hopper i teksten og linjerne ved læsning og bevæger hovedet ved læsning. Vi blev enige om at give det et forsøg, trods af at mine forældre synes det var humbug, men efter et par måneder, da de kunne mærke forskel på hvordan jeg opførte mig, begyndte de at tro på det. Jeg blev mindre sur under lektielæsning og opgaveskrivning, jeg stoppede med at have hovedpine og blive svimmel. Jeg stoppede med at få blåmærker, jeg ikke kunne forklare hvor kom fra og jeg blev bedre til at koncentrere mig både i skolen og derhjemme og jeg begyndte at stave og læse bedre på dansk og mit sprog blev bedre på engelsk. Trods af at det har været hårdt at skulle lave øvelser hver dag er jeg i dag super glad for jeg holdte ved, da jeg kan se alle fordelene ved det og det kan klart anbefales at gøre, da det virkelig har gjort en stor forskel for hvordan jeg kan leve fremover uden at tænke over at planlægge hovedpine ind i skemaet og det lykkedes mig samtidig at lære alle julesangene, da man i nogle af øvelserne skal tage tid eller distraheres og til jul valgte vi at inkludere julehyggen i øvelserne. Man skal ikke se det som en byrde at lave øvelserne men i stedet se det som kvalitetstid med ens hjælper da man kan få meget sjov ud af det."

  - Laura Hjort (18 år)
 • "Jeg kan nu pludselig gribe de ting, der bliver kastet til mig og jeg har fået en helt anden dybdeopfattelse end før, da jeg nu kan se i 3 D både langt væk og tæt på."

  - Gitte (30 år)
 • "Jeg er meget chokeret over at mit overblik i trafikken var så dårligt.

  Tænk jeg har kørt bil. Nu kan jeg jo se."


  Mundligt citat fra klinikken.

  - Randi (59 år)
 • "Udbyttet har været rigtig stort for jeg havde ikke regnet med, at det ville hjælpe så meget, som det har gjort."


  Michael (19 år) Fodboldspiller
 • "Line [10 år] ser ikke længere dobbelt, hun er i løbet af 4 måneder gået fra at være en usikker læser af let tekst (med mange læsefejl og ringe læselyst) blevet en god læser af aldersrelevant tekst."


  - Forældrene til Line (10 år)
 • ".. svimmelheden begyndte hurtigt at aftage – efterhånden er den fuldstændigt forsvundet."

  - Birthe (59 år)
 • "Jeg har meget bedre timing i dag og føler at jeg ser bolden bedre.

  Balancen er også forbedret."


  - Joakim (20 år), Tennisspiller
 • "Jeg er dybt imponeret over, at man med så enkle midler og en forholdsvist beskeden indsats kan nå så gode resultater."

  - Annett (46 år)
 • "Efter jeg begyndte på samsyns træning, er min læsehastighed øget betragteligt, og jeg kan læse i meget længere tid uden at blive træt.

  Desuden er jeg ikke nød til at springe tilbage for at kontrollere det jeg læser.

  Jeg er i det hele taget blevet bedre til at læse, er sågar begyndt at læse historie højt for børn, det har jeg i hvert fald ikke rodet mig ud i tidligere.

  Endvidere er jeg også blevet bedre til at skrive og stave."


  - Thomas (40 år)
 • "Efter ¾ års træning med besøg hos Doris ca. hver 3-4 uge har Sofie rykket sig meget. Hun kan nu læse uden at blive træt og ukoncentreret i længere tid og hendes uro er blevet meget mindre. Vi får nu gode tilbagemeldinger fra skolen i stedet for det modsatte."

  - Sofie (16 år)
 • "Vi har kunnet se fremskridt igennem hele forløbet.

  Maja har selv været lidt længere om at se fremskridtene, men når det så skete, har det været lidt af en "aha" oplevelse".


  - Maja (11 år)
 • "We have worked with the TrainYourEyes – sports vision training for about 6 months last fall.

  We all feel that we have gained a lot, especially when it comes to concentrating for a longer time which is necessary in curling.

  It’s difficult to say which exercises improved what, but we are convinced that Train Your Eyes plays a big role in us qualifying to the Olympics in Sochi 2014."


  - Danish National Team of Curling - The Ladies - Team Lene Nielsen
Doris Holmer   ‒  Optometrist og synstræner  ‒  Solrød Center 52, c /o Profil Optik  ‒   E-mail: Doris@Samsyn.dk  ‒  Tlf: 50 53 55 38